SALT DEL MIR  Comarca de Osona

El molí del Mir i el salt del Mir

El salt del Mir, de 35 m d’alçada, és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Convé destacar el cúmul de calç sota el salt. Hi trobem tres edificacions gairebé enrunades, pròpies dels olins fariners antics, on encara es pot veure part del mecanisme.

És una cascada de la que convé destacar el cúmul de calç sota el salt. També observem diverses cassoletes dins la riera, unes cavitats en forma de cassola excavades a la roca del llit de la riera pel corrent. Sovint dins les cassoletes hom hi troba una o més pedres esfèriques que poden oscil·lar entre diverses mides i que són l’instrument que ha tallat aquestes cavitats

 

http://jorditournaturaicultura.cat/wp-content/uploads/2017/04/20170408_130535.jpghttp://jorditournaturaicultura.cat/wp-content/uploads/2017/04/20170408_130535-215x215.jpgjordi SolsonaCAMINADES QUE HEM FETCLOT DE LES MADUIXES,ERMITA DE SANT SALVADOR DEL PRAT,OSONA,SALT DEL MIR,SANTA MARIA DE BESORA,SERRA DE BELLMUNTSALT DEL MIR  Comarca de Osona El molí del Mir i el salt del Mir ' order_by='sortorder' order_direction='ASC' returns='included' maximum_entity_count='500']El salt del Mir, de 35 m d’alçada, és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Convé destacar el cúmul de calç sota el...Sortides culturals i caminades arreu Catalunya.